top of page
Image by Deva Darshan
Sunne kommun & Rottneros Park
Om Sunne kommun

Allt är möjligt brukar vi säga i Sunne. Kanske beror det på att vi är bra på att samverka och få saker att hända.


Sunne har ett bra företagsklimat och här finns en lång historia av entreprenörskap. I Sunne är 14 procent av befolkningen företagsamma, siffran för Sverige är 11,6 procent.

Sunne är en naturskön plats intill sjön Fryken som sträcker sig från Kil i söder till Torsby i norr, vi har ett rikt kulturliv och gästvänliga människor.

Drömjakt Sunne är en ny spännande mötesplats för alla som gillar jakt, hundar och underhållning med kvalitet. Välkommen in i värmen!


Läs mer om allt som händer i Sunne på www.sunne.se och www.sagolikasunne.se
Gilla Sunne kommun på Facebook: www.facebook.com/sunnekommun
Gilla Sagolika Sunne på Facebook: www.facebook.com/sagolikasunneOm Rottneros Park

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, Värmland, med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination.

Det är en plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var så det hela började: med att visionären Svante Påhlson utformade ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Det skedde i mitten av 1950-talet och nu är det vår uppgift att fortsätta förvalta och förädla det kulturarv som finns på platsen – och berätta om det med ord och visioner som blir intressanta för vår tid och för framtiden.

Det gör vi – genom ekologisk odling, spännande trädgårdsformgivning och med nyskapande skulptur som inslag i den historiska miljön.

 
bottom of page