top of page
Anton Besterman.jpeg
Anton Besterman

Jaga är att leva

 

Till vardags ligger han ute på jobb som målare men allt han längtar till är de lediga dagarna när han kan komma ut i skog och mark för att jaga. Han brinner för all typ av jakt, allt från drevjakt till lockjakt på räv, men mest gillar han allmogejakten och främst håller han rådjursjakt med drever.

 

När han får ta den där prillan snus, hälla upp en varm kopp kaffe och längta till att upptaget kommer, ja då är allt enkelt.

 

I stället för att skriva jaktdagbok har Anton valt att börja göra jaktfilmer. Under en sommar cyklade han över 100 mil och la ner över 200 timmar på inventering, med målet att hitta en speciell råbock med filmkameran. Senare lyckades Anton fälla just den bocken, hans första medaljbock. Han klippte ihop en bockjaktfilm och laddade upp den på Youtube. Responsen blev stor och sedan dess har kameran fått följa med allt oftare och hans kanal på Youtube har vuxit sig stor.

 

En av Antons drivkrafter är att ge unga jägare samma möjlighet som han själv fick, att ha någon att se upp till inom jakten. Det är många som är intresserade av jakt utan att ha växt upp med den. I största möjliga mån försöker han därför att ta med unga nyblivna jägare på uppsiktsjakt, eller helt enkelt låta nyfikna ungdomar sitta bredvid på pass för att kunna suga i sig både upplevelser och information.

Antonsjakt

Antonsjakt

Antonsjakt
Drevjakt i Småland I Antonsjakt

Drevjakt i Småland I Antonsjakt

12:55
Spela video
Smygjakt efter drömbocken I Antonsjakt

Smygjakt efter drömbocken I Antonsjakt

10:33
Spela video
Drevjakt i Ungern , Drivenhunt in Hungary I Antonsjakt

Drevjakt i Ungern , Drivenhunt in Hungary I Antonsjakt

18:11
Spela video
bottom of page