top of page
Lubbe Garell.jpeg
Lubbe Garell
  • Hemsida
  • Instagram
  • Youtube
Lever sin dröm
Den väcktes för länge sedan, när Lubbe Garell var barn. Lusten för naturen, för djuren, för jakten.
Jag har alltid haft en märkligt stor dragning till jakten och viltet, egentligen till allt som finns därute i naturen. Länge handlade det om upplevelser, om spänning och utmaningar. Men redan ganska tidigt kom det där med mat in i bilden. Det kan förstås låta överdrivet, men jag vill faktiskt, så långt det är möjligt, hämta min egen mat ur den fantastiska resurs som viltet är.
 
Det är få förunnat att kunna leva sin dröm. Det gör Lubbe Garell. Varje söndag klockan 19 lägger han ut en ny film på Youtube, i kanalen Shots & Pots. Året runt.
Det är underbart att kunna jobba med det man allra helst vill göra. Jakten för mig är dessutom ett slags ständig utveckling, jag lär mig mer, förfinar metoder, hittar nya ingångar och utmaningar.
 
Jakten är så klart grunden i filmerna, det stadiga allt annat vilar på. Men där hittar du saker som utrustning, tekniker, taktik, spänning. Motgångar, instruktioner, kultur, historia och inte minst mat.
Maten är väsentlig för Lubbe Garell. Det är därför har lockat in vännen, kocken och krögaren Danyel Couet i sina filmer. Varannan söndag är det jaktfilm, varannan är det matlagning.
Kanalen är välbesökt med våra 30 000 prenumeranter men det är i genomsnitt dubbelt så många visningar av jaktfilmerna jämfört med matlagningen. Men det spelar ingen roll, för mig är det viktigt att så ofta jag kan lyfta fram viltet som mat, som ett starkt skäl till att vi faktiskt jagar.
 
Du har provat många jaktformer. Vilken är favoriten?
Länge tillhörde olika former av drevjakt favoriterna men jakt för mig handlar, som sagt, om att utvecklas. Numer njuter jag minst lika mycket av sociala jaktformer, som småvilt- och fågeljakt. Men jag gillar ren ensamjakt också, där favoriten är ripjakt vintertid på snö, en magisk jakt, säger Lubbe Garell.

Shots & Pots

Shots & Pots

Shots & Pots
DRIVEN HUNT IN SWEDEN

DRIVEN HUNT IN SWEDEN

17:26
Spela video
WHITE TAIL HUNTING IN FINLAND

WHITE TAIL HUNTING IN FINLAND

23:21
Spela video
DREVJAKT - Lubbe och Danyel jagar dov, rå och vildsvin.

DREVJAKT - Lubbe och Danyel jagar dov, rå och vildsvin.

16:45
Spela video
bottom of page