top of page
Panganders2.jpg
Panganders
  • Instagram
Jakt är en total upplevelse
 
Toppenjakt består av Panganders, Lill-Ove, Lars Lee, Lex och Kalle Zackari Wahlström. Kalle är erfaren av att befinna sig i rampljuset, inte minst tack vare en rad teveserier på SvT. Men det var Kalles stora jaktintresse, eller kalla det jaktlust, som förde ihop honom med Panganders och de andra.
Jag såg på teve att Kalle hade ett älghorn på väggen, ett ynkligt litet horn. Det kändes fel med en så klen trofé hos en kille som är så enormt jaktintresserad, så vi hörde av oss och undrade om han hade lust att komma norrut och jaga älg på riktigt. Så blev det och sedan dess har vi hängt ihop.
 
De jagar mycket tillsammans, både i norr och i söder, från toppjakt efter tjäder i Norrbotten till vildsvin i Småland. Men de gör mer än jagar när de träffas.
Jakt är ett slags total upplevelse. Man träffas och umgås, dricker långburk och surrar om allt möjligt. Det byggs upp en vänskap som räcker långt utanför jaktskogen, in i själva livet liksom. Det är egentligen vad vår podcast handlar om, visst, den heter Toppenjakt och visst surrar vi mycket om jakten, hundarna, viltet, upplevelserna i skogen och allt annat som berör jakt, men det är lika mycket om vardagen, lika mycket om allt annat. Mycket bygger på en vänskap som uppstått ur ett gemensamt, tokstort jaktintresse, säger Panganders.
 
bottom of page