top of page
Peter Ekeström.jpeg
Peter Ekeström
  • Hemsida
  • Instagram
  • Youtube
Jagar gör man bäst med hundar
Många känner igen Peter från teveprogrammet Jaktliv som sändes under ett par säsonger i SVT. Många är också de jagande hundförare som lyssnat på och gått kurs för Peter, för det är hundarna allt handlar om, när han får frågan om var det enorma jaktintresset kommer ifrån.
Jagar gör man bäst med hundar, om du frågar mig. Bland det bästa för mig är att få fram hundar som fungerar, oavsett vilken typ av jakt det handlar om. Det har också blivit en stor del av mitt yrkesliv, att hjälpa andra att lyckas med jakthundar.
 
Han har haft och jagat med många typer av jakthundar, men idag handlar det mesta om löshundar, de ställande och de drivande.
Att se en ung hund vars uppgift är att helt självständigt lösa svåra uppgifter långt från mig utvecklas, är en fröjd. På vägen till färdig löshund stöter man nästan alltid på problem i någon form, små eller stora, och hur konstigt det än låter gillar jag det. Alltså inte själva problemen, men möjligheten att hitta lösningar.
 
Peter jobbar ofta tillsammans med Björn Lindevall, Den jagande veterinären. Tillsammans har de podcasten ”Jakthundar och jakt”, som numer också inkluderar filmer.

Peter Pratar Jakthund

Peter Pratar Jakthund

Peter Pratar Jakthund
Livestream från Peter Pratar Jakthund

Livestream från Peter Pratar Jakthund

00:00
Spela video
Uppehåll

Uppehåll

01:11
Spela video
Valpen 8 - Så funkar valpens kropp

Valpen 8 - Så funkar valpens kropp

11:46
Spela video
bottom of page